www.vandrare.se > Gotlandsvandringen 2006

 

>> Skriv ut !
Gotlandsvandringen 2006Gotlandsvandringen 2006 har lyckats! Ett projekt som föddes hos Stefan och Micke sommaren 2003 nu genomförts.

Stefan Knutsson och Mikael Nilsson avslutade den 1 juli sin vandring Gotland Runt. Något som aldrig gjorts i ett sträck tidigare. Vandringen pågick i 26 dagar (inkl. 3 vilodagar) och
sträckte sig över 52 mil.

Vandringen var uppdelad på 4 etapper:

  • Visby – Fårösund, 106,4 km
  • Fårösund – Slite (via Fårö), 132,0 km
  • Slite – Herta, 89,1 km
  • Herta – Visby, 189,4 km

Under första etappen vandrade Micke och Stefan längs de höga klintarna på västkusten norr och Visby, De började med kortade dagsetapper på 15-16 km och ökade sedan takten för att
sista dagen innan veckovilan gå 30,8 km. Andra etappen inleddes med en vandring runt Fårö som killarna tog sig till genom att ro. Tredje etappen var tuffast och sträckte sig mycket på asfalt ner till Herta där de firade midsommar. Pga midsommarfirandet varade tredje etappen 4 dagar. Under den avslutande etappen rundade de sydspetsen och vandrade upp till Visby.

Klockan 14.08 den 1 juli gick Stefan Knutsson och Mikael Nilsson i mål på Stora Torget i Visby. Det var två förvånansvärt pigga och mycket glada vandrare som möttes av släkt och vänner.

Loggboken kommer att fortsätta vara aktiv även om den inte kommer uppdateras lika ofta som under Gotlandsvandringen.

Gotlandsvandringen - Allmänt
- Bakgrund
- Fakta
- Utrustning
- Rapport
- Press
- Loggbok