www.vandrare.se > Gotlandsvandringen 2006 > Bakgrund

 

>> Skriv ut !
Gotlandsvandringen 2006 - BakgrundTanken med att vandra Gotland runt väcktes första gången när Micke och Stefan var med sina familjer på bil/tält semester i Europa sommaren 2003. Sol och bad i Medelhavet blandades med dagsetapper till fots mellan Österrikes alptoppar.

Micke hade många år tidigare vandrat Sverige runt (se avsnittet om Sverigevandringen) medan Stefan inte gjort vandringar längre än en vecka. Så erfarenheten och rutinen fanns även om den var nästa 15 år gammal.

Eftersom vi båda kändes oss lite osäkra på om vi skulle klara av en sådan här strapats glömdes tanken bort för mer än ett år. Detta i samband med att vi tappade bort kontakten med varandra.

Hösten 2004 hade så både Micke och Stefan oberoende av varandra börjat fundera på det där med att vandra runt Gotland. Ett telefonsamtal förändrade allt och vi började åter fundera på vandringen.

När vi sågs under julen 2004 stod det klart. Vi ska försöka!
Under våren började vi träna så smått och började undersöka om och hur det var genomförbart. Sommaren 2005 vandrade vi två längre etapper, båda i Smålandsskogarna för att kolla hur vår status var. Vi skaffade också en hemsida, www.vandrare.se.

Sista året har vi arbetat med utrustning och möjlighet för sponsring. Vi har också tränat ganska mycket. Längre vandringar och promenader har blandats med löpning och styrketräning. Eftersom våren 2006 var ovanligt sen så simmade vi mycket under vintern/våren.

De sista två månaderna innan vandringen sänkte Stefan sin studietakt till strax över halvtid för att kunna ägna resterande tid åt förberedelser.

 

Gotlandsvandringen - Allmänt
- Bakgrund
- Fakta
- Utrustning
- Rapport
- Press
- Loggbok